Каша от амарант за бебе

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
802
4k
4k
1k
4
12/09/2018
"Вкусна каша с полезен за вашето бебе амарант "
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 093
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За 3 порции
  • амарант - 1 ч.ч.
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. фина
  • масло - 1 ч.л.
  • сирене - 3 с.л. (обезсолено и натрошено)
  • чубрица - 3 щипчици (сушена, ситно стрита)
* мерки и количества
Каши

Начин на приготвяне

Като заври водата, слагаме амаранта да се вари заедно със солта за около 25 минути. Първоначално може водата да изглежда много, но всъщност на 25-тата минута си е изпил почти всичката водичка, и го оставяме да престои захлупен.

След малко е станал на гъста каша, която като изстине, блендираме в мощен блендер (1000 W).

Сипваме в 3 купички и разпределяме по равно и на трите - маслото, сиренцето и поръсваме с чубрицата.

Чудесна лесна закуска за бебета, както и за всички членове на семейството, тъй като амарантът е изключително полезен.

Ето и малко информация за невероятните му качества:

Златните му зрънца са богати на множество витамини, които са идеални за процеса на изграждане на организма на бебетата. Също така не съдържа глутен, което го прави изключително лесен за усвояване от стомаха. Съдържа и протеини, както и голямо количество фибри!

Кашата от амарант е чудесна закуска, която ще засити Вашето бебе и ще го дари с необходимите витамини за деня!

Чудно Вкусно!

Преса за зеленчуци от неръждаема стомана
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Преса за зеленчуци от неръждаема стомана
12.30 лв.
Виж ››

Приготвянето на най-вкусните и полезни плодови и зеленчукови пюрета вече е детска игра с пресата за зеленчуци от неръждаема стомана. Лесно, бързо и удобно. Просто сложете сварените продукти, а пресата за зеленчуци ще свърши останалото.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар