Начин на приготвяне
Слагаме водата за варивото да заври. След като това стане, сипваме шарлана и солта, а след тях и киноата. Варим я около 20 минути, като периодично я разбъкваме, докато си поеме водата. Киноата е незаменима с качествата си, като предпазва от главоболие и защитава сърцето. Съдържа и много фибри.
Докато тя се вари, приготвяме зелевата салата. За целта нарязваме на ситно зелето, добавяме към него и настърганите моркови и червено цвекло. На ситно нарязваме магданоза и го добавяме към останалите продукти.
Овкусяваме салата с шарлана, солта и домашния ябълков оцет и разбъркваме!
Разпределяме в 3 порции и сипваме отгоре киноата (вече изстинала).
Поръсваме със сусама!
Свежа, хрупкава и сочна салата, с блестящи зрънца, придаващи плътност!
Чудно Вкусно!