Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелева салата»Зелева салата с киноа

Зелева салата с киноа

Зелева салата с киноа
Снимка: Илиана Първанова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • За салатата
  • зеле - 1/2 малка зелка
  • червено цвекло - 1/2 средно голяма глава
  • моркови - 3 бр. средни
  • магданоз - 1/3 връзка
  • сусам - 3 с.л.
  • шарлан - 2 с.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна, фина
  • ябълков оцет - на вкус, домашен
  • За варивото
  • киноа - 1 к.ч.
  • вода - 2 к.ч.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. фина
  • шарлан - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата за варивото да заври. След като това стане, сипваме шарлана и солта, а след тях и киноата. Варим я около 20 минути, като периодично я разбъкваме, докато си поеме водата. Киноата е незаменима с качествата си, като предпазва от главоболие и защитава сърцето. Съдържа и много фибри.

Докато тя се вари, приготвяме зелевата салата. За целта нарязваме на ситно зелето, добавяме към него и настърганите моркови и червено цвекло. На ситно нарязваме магданоза и го добавяме към останалите продукти.

Овкусяваме салата с шарлана, солта и домашния ябълков оцет и разбъркваме!

Разпределяме в 3 порции и сипваме отгоре киноата (вече изстинала).

Поръсваме със сусама!

Свежа, хрупкава и сочна салата, с блестящи зрънца, придаващи плътност!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: