Веган Спагети Болонезе

12/09/2018
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач38734344
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо381
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • спагети - 1 пакет
  • карфиол - 1 средна глава
  • орехи - 100 - 150 г начупени
  • соев сос - 2 с.л.
  • винен оцет - 2 с.л.
  • течен пушек - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • домати - 400 г на кубчета
  • доматен сос - 600 - 700 г
  • риган - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - млян на вкус
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 190 градуса. Карфиолът се разделя на розички. Смесва се в чопър заедно с орехите, чесъна на прах, соевия сос, течния пушек и винения оцет. Накълцва се, докато по размер придобие вид на кайма.

Сместа се разпределя в ненамазнена тава (по желание може да се застели с хартия за печене) и се слага да се пече около 30 минути, като от време на време се разбърква, за да се изпече равномерно.

През това време се нарязват лукът и чесънът. Запържва се лукът в сгорещено олио около 5 минути, докато започне да става прозрачен, а след това се добавя чесънът и продължава запържването още минута.

Налива се виното и се оставя да къкри около 5 минути, докато течността намалее на половина.

Прибавят се доматите, доматеният сос, риган и захар. Оставя се да заври.
Когато това стане, котлонът се намаля и се оставя да къкри без капак и да се посгъсти около 25 минути.

В друга тенджера се сваряват спагетите в подсолена вода. Като се сварят, се отцеждат, връщат се в тенджерата и се разбъркват с олио.

Когато сосът е готов, се добавя черен пипер и сол на вкус. Прибавят се изпечените орехи и карфиол и се разбърква добре.

Спагетите се разпределят в чинии, слага се от соса и се сервира веднага.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар