Начин на приготвяне
В тенджера кипваме 2 ч.ч. вода. Сипваме бадемите и ги бланшираме за 5 минути. След това ги отцеждаме, оставяме ги да изстинат и ги обелваме.
Сгорещяваме олиото в тиган и запържваме бадемите. Запържваме бадемите за 2-3 минути и ги изваждаме. Смиламе ги в блендер.
Разбиваме жълтъците със захарта. Загряваме млякото в тенджера, докато кипне. Отместваме го от котлона и на тънка струйка при непрекъснато бъркане изливаме жълтъците.
Добавяме нишестето, разбъркваме и връщаме на котлона. Постоянно бъркаме сместа, като не бива да я оставяме да заври. Така бъркаме до сгъстяване и отместваме от котлона.
Оставяме крема напълно да изстине. След това към него добавяме коняка и мекото масло и разбиваме до хомогенна смес.
Добавяме и смлените бадеми и разбъркваме.
Сипваме готовия маслен крем в купички и аранжираме по желание.
Прибираме в хладилника.