Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Маслен крем с бадем и коняк

Маслен крем с бадем и коняк

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Маслен крем с бадем и коняк4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Няма как да хапнете само 1 крем, непременно опитайте два, защото е великолепен"

Необходими Продукти

  • бадеми - 150 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • нишесте - 1 с.л. натурално
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.л.
  • масло - 100 г.
  • коняк - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера кипваме 2 ч.ч. вода. Сипваме бадемите и ги бланшираме за 5 минути. След това ги отцеждаме, оставяме ги да изстинат и ги обелваме.

Сгорещяваме олиото в тиган и запържваме бадемите. Запържваме бадемите за 2-3 минути и ги изваждаме. Смиламе ги в блендер.

Разбиваме жълтъците със захарта. Загряваме млякото в тенджера, докато кипне. Отместваме го от котлона и на тънка струйка при непрекъснато бъркане изливаме жълтъците.

Добавяме нишестето, разбъркваме и връщаме на котлона. Постоянно бъркаме сместа, като не бива да я оставяме да заври. Така бъркаме до сгъстяване и отместваме от котлона.

Оставяме крема напълно да изстине. След това към него добавяме коняка и мекото масло и разбиваме до хомогенна смес.

Добавяме и смлените бадеми и разбъркваме.

Сипваме готовия маслен крем в купички и аранжираме по желание.

Прибираме в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: