Свинска Дроб Сърма

VeliVeli
Чирак
1043345
Свинска Дроб Сърма2 / 2
15/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свински черен дроб - 800 г
  • ориз - 500 г
  • лук - 2 глави
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • олио
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 3 - 4 с.л,
  • кисело мляко - 2 кофички
  • сода - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива и се накисва за час в съд с прясно мляко (да го покрива хубаво).

След това се пуска във вряща подсолена вода за около 15 минути. Изважда се, отцежда се и се нарязва на дребни парчета.

В дълбок тиган се задушава първо лукът в малко олио, добавя се към него парчетата дроб и оризът.

Подправя се със сол, черен пипер, червен пипер и джоджен на вкус и се изсипва в дълбока разлята тава.

Налива се вода в съотношение 3:1 спрямо ориза, разбърква се и се пече в загрята на 180 градуса фурна.

За заливката разбърквате киселото мляко със содата, яйцата, брашното, малко сол и черен пипер, поливате равномерно върху ястието, връщате във фурната, докато се запече.

Поднася се с нарязан на ситно пресен магданоз и няколко лъжици кисело мляко, овкусено по желание със счукан чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: