Начин на приготвяне
Нарежете на ситно лука и чесъна, а главата целина на малки кубчета. Задушете зеленчуците в тенджера с малко мазнина и добавете пилешкия бульон. Овкусете с прясна мащерка, индийско орехче, кайенски пипер, дафинов лист, сол и черен пипер.
Изчакайте бульонът да изври и добавете брашното. Разбъркайте и налейте постепенно прясното мляко. Разбърквайте сместа непрекъснато, за да не се образуват бучки. Отново постепенно и при постоянно бъркане налейте бирата.
Настържете сиренето чедър и го добавете в сместа. Бъркайте докато се разтопи и свалете супата от котлона.
В друг тиган загрейте маслото и задушете червения лук. Разрежете багетата на две по дължина и я запечете в същия тиган.
Сервирайте супата като гарнирате с изпечения хляб и карамелизирания лук.