Начин на приготвяне
Разтапяме маслото в голяма тенджера на средно силен огън.
Добавяме лука и готвим 3-4 минути или докато омекне и стане светло златист. Добавяме чесъна и запържваме за още 1 минута.
Прибавяме брашното и разбъркваме за 1-2 минути или докато брашното започне да придобива златист цвят.
Разбърквайки, наливаме внимателно пилешкия бульон, слагаме цветчетата броколи, морковите и подправките.
Оставяме да заври, след което намаляваме котлона до средно слаб и оставяме да къкри за 15 минути или докато се сварят броколите и морковите.
Добавяме сметаната и сиренето чедър, разбъркваме и оставяме супата от броколи да къкри още една минута.
Ако е необходимо, добавяме още сол или черен пипер.
Може да сервираме супа от броколи с чедър с препечен хрупкав хляб или крутони.
Коментари