Спагети с веган млечен сос

Рая АндоноваРая АндоноваГотвач39335335
15/09/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо844
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • спагети - около 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • растително мляко - 375 мл (1 1/2 ч.ч.), неподсладено
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Бульончето се разтваря в 2 ч.ч. гореща вода.

Лукът и чесънът се запържват в сгорещено олио с щипка сол около 2 минути при постоянно разбъркване.

Добавят се бульонът, млякото и спагетите. Оставя се да заври и се намаля.

Разбърква се от време на време, за да не залепне. Готви се около 20 минути, докато сосът се сгъсти.

Ако течността намалее твърде много, се намаля малко котлонът и се добавя още мляко.

Когато е готово, се добавя още сол, ако е необходимо.

Сервира се веднага, поръсено с магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар