Начин на приготвяне
В тенджера запържвате чесъна и лука, нарязани на ситно. Когато покафенеят, добавяте моркова и чушката, също нарязани на ситно. Добавяте млякото и задушавате за 5-10 минути, като бъркате от време на време.
Нарязвате гъбите и ги слагате в тенджерата заедно с доматения сос. Оставете да кипне.
С леко отворен капак на тенджерата оставете соса за спагети да ври на котлона, като разбърквате от време на време.
След 20 минути намалете котлона и сложете подправките.
Разбъркайте - ако не ви се стори достатъчно гъсто, увеличете топлината отново и оставете да заври за още 10 минути.
Изберете спагети или друг вид паста по избор и сервирайте с вашия веган сос за спагети, докато е топъл.