Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за спагети»Веган сос за спагети

Веган сос за спагети

РадинаРадина
Новак
273310
Веган сос за спагети1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ако държите в храната ви да няма никакви животински продукти, този Веган сос за спагети и точно за вас"

Необходими Продукти

  • доматен сос - 300 мл
  • растително мляко - 1/2 ч.ч. по избор
  • червени чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • гъби - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • босилек - изсушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера запържвате чесъна и лука, нарязани на ситно. Когато покафенеят, добавяте моркова и чушката, също нарязани на ситно. Добавяте млякото и задушавате за 5-10 минути, като бъркате от време на време.

Нарязвате гъбите и ги слагате в тенджерата заедно с доматения сос. Оставете да кипне.

С леко отворен капак на тенджерата оставете соса за спагети да ври на котлона, като разбърквате от време на време.

След 20 минути намалете котлона и сложете подправките.

Разбъркайте - ако не ви се стори достатъчно гъсто, увеличете топлината отново и оставете да заври за още 10 минути.

Изберете спагети или друг вид паста по избор и сервирайте с вашия веган сос за спагети, докато е топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: