Начин на приготвяне
Сварете спагетите във вода, в която предварително сте добавили две супени лъжици сол. Когато спагетите са готови ги изплакнете хубаво със студена вода, за да падне нишестето и да се спре готвенето.
Загрейте до висока температура 2 с.л. слънчогледово олио в тенджера и изсипете отгоре отцедените спагети и разбъркайте, за да поемат мазнината, да се запечатат и да не се слепват.
Нарежете зеленчуците на ситно и обезкостете маслините. В тиган загрейте останалото олио и запържете всички зеленчуци докато омекнат, добавете граха и царевицата.
Срежете доматите наполовина и настържете откъм срязаната страна, така че накрая люспата да остане в ръката ви и я изхвърлете.
Добавете в тигана получилия се доматен сок, сухите подправки и оставете на слаб огън, докато сосът се сгъсти по ваш вкус. Залейте студените спагети с горещия сос и поръсете със ситно накълцан пресен чесън.