Начин на приготвяне
Нарязваме лука, чушката и киселите краставички на ситно и запържваме на тиган в загрята мазнина.
След това нарязваме колбаса по избор на кубчета и го прибавяме към зеленчуците.
Разбъркваме и добавяме подправките и малко топла вода, отново разбъркваме до готовност. Оставяме готовия сос за паста настрана.
Приготвяме млечния сос:
В купа слагаме киселото мляко, сос Тартар и топеното сирене. Разбъркваме до получаване на хомогенна гладка смес. Оставяме настрани.
Кипваме подсолена вода и сваряваме спагетите.
Готовите спагети изцеждаме добре. Към тях прибавяме млечния сос и разбъркваме добре.
Сервираме вече овкусените спагети, като отгоре слагаме и соса с колбас
По желание може да се настърже кашкавал или сиренце.