Веган пастет от леща и киноа

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
15/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо533
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във заврялата вода добавяме 1 ч.л. сол и шарлан. Сипваме измитата киноа и варим 10 минути, а след това добавяме и лещата и всичко заедно варим още 15 минути (лещата може предварително да е накисната - по желание)

След като варивото се свари, го преместваме от котлона, оставяме го да се охлади и сгъсти.

През това време нарязваме на ситно магданоза, измиваме слънчогледовите семки и изстискваме от лимона 1 с.л. лимонов сок.

В каната на блендер с мощност 1000 W изсипваме варивото, магданоза, семките, кимион и подправяме със сол на вкус.

Пасираме и пастета е готов. Вкусният и здравословен пастет може да се намаже върху препечен пълнозърнест хляб или сухари и не само!

Чудно вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар