Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пастет»Вегетариански Пастет с Леща

Вегетариански Пастет с Леща

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Вегетариански Пастет с Леща
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
"Уникално съчетание от вкусове и аромати, веге пастет, който със сигурност ще ви очарова"

Необходими Продукти

  • зелена леща - 1 1/2 ч.ч.
  • сушени домати - 1/2 ч.ч. домашни
  • зехтин - 2 с.л. чеснов*
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • лешници - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион - 1 к.л.
  • зехтин - 1 с.л., студено пресован
  • сол - на вкус
  • червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме лещата в студена вода от вечерта. Сваряваме я и я оставяме да се отцеди и охлади.

Лешниковите ядки запичаме във фурната за 10 минути, като внимаваме да не изгорят. Изсипваме ги върху памучна кърпа и отделяме люспите.

Сушените домати са от домашния килер, затова използвам и зехтина им, който е овкусен с чесън и подправки.

Използваме блендер, в който първо смиламе лешниците на ситно. Следват и останалите съставки - леща, сушени домати, зехтин, тахан, чесън и кимион.

Блендираме до гладкост. Овкусяваме със сол.

Поднасяме пастета от леща, като поръсваме малко червен пипер и добавяме няколко капки зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: