Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Веган пилаф с киноа

Веган пилаф с киноа

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Веган пилаф с киноа
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Невероятен пилаф с киноа, който ще обърне представите ви за веган кухнята"

Необходими Продукти

  • киноа - 1 ч.ч.
  • спанак - 150 - 200 г
  • зелен лук - 3 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • нори - 1 лист водорасли
  • олио
  • сол
  • куркума - 1 1/2 к.л. на прах
  • индийско орехче - 1 к.л.
  • кориандър - 1 к.л. на прах
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се измива. Спанакът се измива и нарязва на не много едро. Лукът и чесънът се нарязват на ситно.

В сгорещено олио заедно с 1/2 к.л. сол се запържват лукът и чесънът. След това се прибавя киноата и се разбърква добре. Наливат се 4 ч.ч. вода и се оставя да заври.

Когато това стане, се прибавят останалите подправки без магданоза, кубчето бульон и още сол на вкус. Добавя се спанакът и котлонът се намаля.

След като изври повечето от водата, се прибавя норито, нарязано на ситно.

Като изври всичката вода, тенджерата се сваля от котлона, добавя се ситно нарязаният магданоз и пилафът се разбърква.

Веган пилафът с киноа е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: