Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки с лимец и семена

Соленки с лимец и семена

Соленки с лимец и семена
Снимка: Илиана Първанова
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
"Много вкуснички и още по-здравословни"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л. домашен
  • слънчогледови семки - сурови
  • сусам
  • маково семе
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд, достатъчно дълбок, сипваме брашната - лимецовото и пълнозърнестото. Добавяме към тях яйцата и содата, която активираме с домашния оцет.

Овкусяваме с хималайската сол и шарлана.

С малко водичка замесваме меко тесто. Оформяме топчета, които леко сплескваме между дланите.

И полепваме по горната повърхност на кръгчетата семената: няколко със слънчогледови семки; няколко със сусам и други няколко - с маково думи.

Намазваме с шарлан, подготвената за тях тавичка. Подреждаме ги в нея на малко разстояние и ги слагаме да се печат около 10-15 минути на 200 градуса.

Поднасяме ги топли! Пухкави и хрупкави!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#215390
Потребител#215390
Соленките изглеждат вкусни , ще пробвам рецептата
24.09.2018 15:49