Начин на приготвяне
В съд, достатъчно дълбок, сипваме брашната - лимецовото и пълнозърнестото. Добавяме към тях яйцата и содата, която активираме с домашния оцет.
Овкусяваме с хималайската сол и шарлана.
С малко водичка замесваме меко тесто. Оформяме топчета, които леко сплескваме между дланите.
И полепваме по горната повърхност на кръгчетата семената: няколко със слънчогледови семки; няколко със сусам и други няколко - с маково думи.
Намазваме с шарлан, подготвената за тях тавичка. Подреждаме ги в нея на малко разстояние и ги слагаме да се печат около 10-15 минути на 200 градуса.
Поднасяме ги топли! Пухкави и хрупкави!
Чудно Вкусно!
Коментари