Начин на приготвяне
Смесваме пълнозърнестото брашно с хималайска сол и шарлан. Активираме содата с ябълковия оцет и ги прибавяме към останалите продукти.
С хладка вода замесваме съставките в чудно меко тесто, което месим продължително време.
Разточваме средно тънки фитили и ги завъртаме в причудливи формички, като например капки и сърчица. В предварително намазнена тавичка ги нареждаме едни до други с леко разстояние.
Намазваме повърхността им с шарлан и ги слагаме да се печат за около 10 минутки на 200 градуса.
Докато се печат солетите, разтапяне на водна баня кувертюра. Разбъркваме до леко сгъстяване. Изстиналите солети потапяме в шоколада, овъргалваме ги, леко ги изтръскваме и ги оставяме да се охладят и стегнат.
Поднасяме шоколадовите солети охладени! Подходящи са за специални поводи!
Чудно Вкусно!