Начин на приготвяне
Брашното пресяваме предварително с щипка сол. Нарязваме на малки парченца маслото, което трябва преди това да е стояло в хладилник го добавяме към брашното.
Смесваме пудрата захар с яйцата и ванилията. Разбиваме. Прибавяме тази смес към брашното и разбиваме с кухненски робот миксер, с приставки за тесто. Разбира се, става и на ръка.
Шоколада нарязваме на малки парченца. Добавяме го към сместа и разбъркваме леко, само колкото да се смесят.
С ръце навиваме сместа на тънко руло и след това я овалваме в пудра захар. Навитото руло завиваме в кухненско фолио и слагаме във фризера за поне едно денонощие.
Преди да печем бисквитите изваждаме рулото за около 20-30 минути и оставяме да престои в хладилник. Нарязваме на кръгчета рулото, като шайбите трябва да с дебелина около 1 см.
Поставяме в тава, застлана с хартия за печене. Имайте предвид, че сладките увеличават обема си при печене и придобиват подходяща кръгла форма.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, за 6-7 минути.
В никакъв случай не ги препичайте, тъй като така шоколадът може да придобие неприятен вкус, а и самите сладки да се деформират и разлеят прекалено много. Могат да се хапват и още топли.
Хрупкавите бисквити с парченца шоколад са готови.