Начин на приготвяне
Размекнатото масло се разбива заедно със захарта на пухкав крем. Към разбитите продукти се прибавя яйцето. Отново всичко се разбива с миксер. Брашното се пресява, добавя се към него бакпулверът.
Прибавя се на порции и брашното, като не се спира с разбъркването. Сместа се ароматизира с ваниловата захар.
Шоколадът се начупва или нарязва на малки парченца и заедно със сушените боровинки се прибавя към останалите продукти.
Тавата, в която ще се пекат бисквитите, се застила с хартия за печене. С лъжичка се гребва от тестото и се поставя върху хартията на разстояние една от друга, защото при печене бисквитите се разливат.
Пекат се на 170 градуса в предварително загрята фурна около 15 минути или докато краищата им порозовеят.
Източник: vaklina.blogspot.bg