Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Солети»Хрупкави Солети с Шоколад

Хрупкави Солети с Шоколад

Хрупкави Солети с Шоколад
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 200 г
  • хималайска сол - 1/3 ч.л. фина
  • сода бикарбонат - 1/3 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • шарлан
  • хладка вода
  • шоколадов кувертюр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме пълнозърнестото брашно с хималайска сол и шарлан. Активираме содата с ябълковия оцет и ги прибавяме към останалите продукти.

С хладка вода замесваме съставките в чудно меко тесто, което месим продължително време.

Разточваме средно тънки фитили и ги завъртаме в причудливи формички, като например капки и сърчица. В предварително намазнена тавичка ги нареждаме едни до други с леко разстояние.

Намазваме повърхността им с шарлан и ги слагаме да се печат за около 10 минутки на 200 градуса.

Докато се печат солетите, разтапяне на водна баня кувертюра. Разбъркваме до леко сгъстяване. Изстиналите солети потапяме в шоколада, овъргалваме ги, леко ги изтръскваме и ги оставяме да се охладят и стегнат.

Поднасяме шоколадовите солети охладени! Подходящи са за специални поводи!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: