Пукани чорбаджийки с чесън

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67175921505
16/09/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо691
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чорбаджийски чушки - 500 г
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • сол
  • ябълков оцет - 6 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чорбаджийските чушки се измиват, подсушават и пробождат с игла на няколко места.

Чушките се запичат на загрят тиган или плоча. Чесънът се обелва и счуква с малко сол.

Прибавя се на струйка олиото, като се разбърква енергично. Сместа леко побелява.

Добавя се оцетът и отново се разбърква. С получената марината се заливат пуканите чорбаджийки.

Поръсва се още сол на вкус, след което чушките се разбъркват. Оставят се да престоят така поне 2-3 часа.

Преди сервиране се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар