Начин на приготвяне
Месото се почиства, ако е необходимо и се нарязва на тънки шницели. Поставя се в найлонов плик и с домакинското чукче от гладката страна се начуква, без да се разкъсва. Посоляват се със сол е черен пипер.
Между два изтънени шницела се поставя по един резен шунка и парче сирене Ементал. За удобство може да се захванат с клечка за зъби.
Разбиват се яйцата с вилица.
В галетата се добавя червен пипер, разбърква се.
Всеки от сандвичите от шницели се овалва първо в брашно, след това в яйцето и накрая в галетата.
В тиган се сгорещява зехтина и маслото. Шницелите се изпържват за кратко, докато се зачервят. Изваждат се и се поставят в подходяща тавичка за печене.
Разтопява се маслото и се изсипва наведнъж брашното. Разбърква се, докато леко промени цвета си.
Започва да се прибавя хладкото мляко на малки порции, като след всяко добавяне се разбърква енергично до пълното му усвояване, следва нова порция мляко. Така до изчерпването на млякото.
Сваля се от котлона, прибавя се сол, бял пипер и индийското орехче. Разбърква се енергично и се добавят един по един жълтъците при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка.
Заливат се шницелите, поръсва се с малко настъргано сирене и се запича за не повече от 20 минути на 200 градуса.
Кордон бльо със сос бешамел е много вкусно ястие.
Коментари