Начин на приготвяне
Белия и черния шоколад настържете на ситно ренде. Разбъркайте захарта и заквасената сметана, докато се стопи захарта. Добавете плодовия сок.
Отделно разбийте яйцето с мазнината и добавете заквасената сметана със захарта, като добре объркате. Прибавете пресятото брашно с бакпулвера постепенно и разбъркайте до хомогенност.
Добавете белия шоколад и отново объркайте. По желание може да го разтопите и да го добавите охладен.
Разделете сместа на 3 части. Едната оставете бял, втората разбийте с черния шоколад или какао, а третата със съвсем малко червена боя, за да се получи приятен розов цвят.
Подгответе си продълговата форма за печене, като я застелите с хартия за печене и леко я намазните.
Леко наклоненете формата на една страна и сипете първо розовия, отгоре шоколадовия и най-накрая белия блат. Внимателно сложете формата в нормално положение.
Сложете шарения кекс да се изпече в предварително загряла фурна на 180 градуса до готовност.
Коментари