Цветен кейк

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328330
Цветен кейк1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Ароматен кекс с цвят и вкус на дъга Децата ще се влюбят в него"

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г бял
  • сок - 50 мл от портокали или мандарини
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 10г
  • яйца - 2 - 3 броя
  • захар - 100г
  • сметана - 250 г заквасена
  • олио - 2 с.л. лешниково
  • по желание
  • сладкарска боя - червена
  • шоколад - 30 г тъмен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белия и черния шоколад настържете на ситно ренде. Разбъркайте захарта и заквасената сметана, докато се стопи захарта. Добавете плодовия сок.

Отделно разбийте яйцето с мазнината и добавете заквасената сметана със захарта, като добре объркате. Прибавете пресятото брашно с бакпулвера постепенно и разбъркайте до хомогенност.

Добавете белия шоколад и отново объркайте. По желание може да го разтопите и да го добавите охладен.

Разделете сместа на 3 части. Едната оставете бял, втората разбийте с черния шоколад или какао, а третата със съвсем малко червена боя, за да се получи приятен розов цвят.

Подгответе си продълговата форма за печене, като я застелите с хартия за печене и леко я намазните.

Леко наклоненете формата на една страна и сипете първо розовия, отгоре шоколадовия и най-накрая белия блат. Внимателно сложете формата в нормално положение.

Сложете шарения кекс да се изпече в предварително загряла фурна на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
510
46
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тамара Миронова
Тамара Миронова
много е красив
22.11.2013 19:00
georgi iliev
georgi iliev
Благодаря!
22.11.2013 16:51