Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Цветен пудинг кекс

Цветен пудинг кекс

Цветен пудинг кекс
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Само си представете този цветен кекс в средата на трапезата ви - той е нещо като гвоздея на вечерта"

Необходими Продукти

  • белтъци - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия
  • орехи - смлени
  • какао - 2 с.л.
  • желатин - 3 пакетчета
  • за яйчения крем
  • прясно мляко - 1 л
  • жълтъци - 6 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред се захващаме с приготвянето на яйчения крем от посочените продукти за него.

Разтваряме 3 пакетчета желатин с малко студена вода, оставяме да набъбне, поставяме на водна баня и прибавяме към врящия крем.

Охлаждаме крема или чакаме да изстине и разбиваме 6 белтъка с 1 чаена чаша захар на сняг.

Разбитите белтъци прибавяме постепенно към изстиналия крем и разбиваме с миксер.

Вече готовия крем разделяме на 3 части - в едната част слагаме ванилия, в другата - смлени орехи и в третата какао.

Обливаме форма за кекс със студена вода и сипваме едната част. Чакаме да се стегне, за по-бързо може да го сложим във фризера.

Когато сместа е готова, изваждаме и сипваме върху нея втората част. Слагаме пак във фризера и правим същото и с третата.

При последната вече не слагаме във фризер, а в хладилник и изчакваме няколко часа да може да се стегне.

Обръщането на готовия кекс на пластове става като минем по ръбчетата леко с нож, после потапяме за секунда цялата форма в съд с гореща вода и веднага обръщаме на поднос, но за кратко, тъй като се разтапя лесно.

Насладете се на моят прекрасен пудинг кекс!

Източник: Тодорка Дякова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: