Гювеч със свинско и зеленчуци на фурна

19/09/2018
"Вълшебният аромат, който се носи от кухнята, може да се само от този апетитен гювеч със свинско и зеленчуци "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 642
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се на дебели пържоли свинското месо, поръсваме със сол и черен пипер. Печем от двете страни на грил тиган и изваждаме в чиния.

Почистват се зеленчуците, картофи, нарязани на едро, лук на ситно, чушка на ленти. В тенджера с загрято олио се запържват зеленчуците за кратко.

Добавя се ориз, разбърква се и сипваме настърган домат, червен пипер и наливаме гореща вода да покрие зеленчуците.

Сега е моментът да добавим микса от грах и моркови. Овкусява се с подправките и оставяме да заври на умерен огън. В тава 28 см разпределяме свинското месо, нарязано на порции, и сипваме зеленчуковата смес.

Печем в загрята фурна 180 градуса за 40 минути до готовност на ориза и картофите. Поднасяме с нарязан магданоз. Много вкусна гозба. Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар