Начин на приготвяне
Обелете картофите и морковите, нарежете ги на кръгчета. Поставете ги в тенджера със студена и подсолена на вкус вода, оставете ги на огъня да заврат и след това премахнете, прецедете ги.
Измийте, подсушете и нарежете месото на малки парчета, нарежете лука на полумесеци и ги добавете към месото. Прибавете майонезата и черен пипер на вкус и разбъркайте добре - мариновайте за 30 минути.
След което посолете на вкус и разбъркате, поставете свинските късчета в тава и разпределете равномерно в нея.
Отгоре добавете картофите и морковите и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна печете за 1 час.
Извадете тавата и поръсете ястието със ситно нарязаните пера от лук и розмарина, накрая поръсете настъргания кашкавал и върнете свинското със зеленчуци във фурната и печете, докато се разтопи кашкавалът напълно.