Начин на приготвяне
Първо направете карамела. В малка касерола сложете 130 г захар и я разтопете на не много силен котлон, като внимавате да не загори.
Разпределете карамела в индивидуални купички. Счупете яйцата в купа и разбийте с пасатора.
В тенджера сложете млякото, захарта и ванилията на котлона. Изчакайте да се затопли добре, но не и да завира. Махнете от огъня.
Натрошете белия шоколад в млякото. Разбърквайте периодично, докато се разтопи. Изчакайте сместа леко да изстине.
Смесете млякото с яйцата, като наливане на тънка струйка.
Разпределете върху карамела. Не пълните до горе купичките.
Сложете ги в тава с вода и печете крем карамела на водна баня час-час и половина на 150 градуса.
Фланът с бял шоколад е много вкусен.