Агнешка пача

MarianaMariana
Джедай
561
93
720
21/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо551
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг плешка с костите
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • желатин - 5 - 6 листа
  • яйца - 3 - 4 бр. сварени за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешката плешка на парчета и я варим в подсолена вода, в която сме прибавили също така обелените скилидки чесън и морковите, нарязани на дребно.

Оставяме месото да се вари на тих огън до пълното му увиране, след което отделяме от кокалите и подреждаме накъсаното месо във форма, предварително изплакната със студена вода.

Бульонът, в който е вряло месото, прецеждаме през гъста цедка и в него, докато е още горещ, разтваряме листата желатин, които предварително сме накиснали в малко студена вода.

Заливаме с бульона месото и прибираме в хладилник, докато се желира.

Обръщаме пачата върху чиния за поднасяне, гарнираме с нарязани на колелца твърдо сварени яйца и поднасяме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар