Агнешка пача

MarianaMariana
Джедай
561
770
2k
21/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо698
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг плешка с костите
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • желатин - 5 - 6 листа
  • яйца - 3 - 4 бр. сварени за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешката плешка на парчета и я варим в подсолена вода, в която сме прибавили също така обелените скилидки чесън и морковите, нарязани на дребно.

Оставяме месото да се вари на тих огън до пълното му увиране, след което отделяме от кокалите и подреждаме накъсаното месо във форма, предварително изплакната със студена вода.

Бульонът, в който е вряло месото, прецеждаме през гъста цедка и в него, докато е още горещ, разтваряме листата желатин, които предварително сме накиснали в малко студена вода.

Заливаме с бульона месото и прибираме в хладилник, докато се желира.

Обръщаме пачата върху чиния за поднасяне, гарнираме с нарязани на колелца твърдо сварени яйца и поднасяме.

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар