Начин на приготвяне
Измийте агнешката главичка много добре и я поставете в тенджера със студена вода.
Добавете маслото, нарязаните на ситно двата вида лук, зърната черен пипер и малко сол на вкус, поставете на умерен огън и варите, докато месото започне да се отделя от черепа.
Извадете главата от бульона и оставете да се охлади, отделете месото и го нарежете, върнете го в бульона.
Поставете на умерен огън да заври, нарежете джоджена и магданоза и ги добавете към чорбата.
Подгответе застройката, като разбиете жълтъците с киселото мляко, лимоновия сок и брашното, настържете скилидката чесън и я добавете към нея.
Темперирайте застройката с бульона на пачата и върнете всичко към чорбата, след като заври, премахнете от огъня.
Сервирайте пачата гореща, като преди това поръсите в порцията с щипка лют червен пипер.
Пачата с Агнешка Главичка е много вкусна.