Начин на приготвяне
В 100 мл топла вода се ръзбърква маята със захарта и малко брашно на кашичка, оставя се да бухне.
С останалите продукти се замесва меко тесто, което се оставя да втаса на топло 40-50 минути.
Тестото се реже на кръст да се получат 4 части и всяка се разделя на 8 малки топчета. От тази доза излизат 4 милинки в тава от 16 см, или като мен - малка и голяма.
Оформените топки се нареждат в намаслена тава и оставяме 20 минути да бухнат и да напълнят тавичките.
През това време се смесва кисело мляко с натрошено сирене и едно яйце, като се разбърква добре. Аз добавих и две щипки сол след като опитах на вкус.
Загрява се масло в тиган и запържваме брашното до златисто. Намазват се милинките отгоре с млечната смес и с лъжица се заливат с брашнената смес.
Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 20-25 минути. Чудесни са за почивните дни! Рецептата e на Люси - благодарности!
Коментари