Начин на приготвяне
В голяма купа сипете леко затопленото мляко и разтворете маята в него.
Добавете разбитите яйца, солта и разбъркайте, прибавете на части пресятото брашно и бъркайте в една посока с шпатула, сместа ви трябва да е гъста и гладка.
Надробете сиренето към нея на по-едро и внимателно разбъркайте до смесване.
Сипете сместа в тава, в която предварително сте поставили и разпространили равномерно половината мазнина, върху сместа разпространете и останалото количество мазнина.
Поставете тавата на топло място за около 20 минути и нагрейте фурната на 180 градуса. След определеното време поставете тавата във нагрятата фурна и печете тутманика до готовност.
Ако мързеливия тутманик ти харесва, опитай и другите ни предложения за тутманик със сирене или нашата мързелива баница.
Коментари
Препоръчвам този тутманик!
Да добавя, че го пекох в тава с незалепващо покритие, като се зачерви го покрих с фолио до края на печенето.
Дано съм била полезна с допълненията.
! При приготвянето използвах 1/2 кубче мая "Виво" , брашно от 5кг. пакети на "София мел" и изчаках тестото да втаса не 30, а 40 минути. Резултата се вижда.
Отново благодарим на авторката.
Весели празници на всички.
Семейство Котенко
Фамилия Котенко