Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Уникален хляб с червена леща

Уникален хляб с червена леща

редакция:
Уникален хляб с червена леща
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ако досега не сте хапвали хляб от червена леща, доста сте изпуснали"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • сол - на вкус
  • магданоз - 4 - 5 стръка пресен
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чаша червена леща се залива в тенджера с 3 ч.ч. гореща вода и се оставя, докато леко набъбне, оставих го 1 нощ.

На другия ден се отцежда добре. Сипва се на две пъти в чопър и се мели, докато се получи гъста смес, да няма цели зрънца.

Сипва се в купа, прибавяме яйцата, сол на вкус, нарязан магданоз, черен пипер, олио и киселото мляко с разбит бакпулвер да шупне.

Накрая добавяме царевично брашно. Разбърква се с вилица и с пасатор се пасира на гладка смес.

В малка правоъгълна форма за кекс върху хартия за печене сипваме сместа.

Печем соления кекс в загрята фурна 180°C около 30-40 минути до суха клечка.

Изважда се хлябът, изчакваме малко да се охлади и се нарязва.

Хапваме хляба с червена леща по всяко време - толкова е вкусен и здравословен!

Виж също как се готви червена леща и какви подправки се слагат на червена леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може ли да се ползва готово брашно от червена леща?
14.11.2024 08:25
Анонимен
Анонимен
Страхотно стана много вкусно
11.03.2024 14:08
Анонимен
Анонимен
Наистина е страхотен, но не е необходимо да се кисне лещата предварително. После пласирането е трудно, тя полепва по ножовете на блендера и остават цели зрънца. Аз първо я смилам в блендер окото е сурова, след това съм една чаша леща добавям една чаша гореща вода. Разбърквам и прибавям останалите продукти. Става невероятно, пробвайте по този начин. Пестите време и нерви. Успех!
05.01.2023 17:18
12
Анонимен
Анонимен
Страхотен е, като солен кекс.
06.03.2022 11:31