Начин на приготвяне
Чаша червена леща се залива в тенджера с 3 ч.ч. гореща вода и се оставя, докато леко набъбне, оставих го 1 нощ.
На другия ден се отцежда добре. Сипва се на две пъти в чопър и се мели, докато се получи гъста смес, да няма цели зрънца.
Сипва се в купа, прибавяме яйцата, сол на вкус, нарязан магданоз, черен пипер, олио и киселото мляко с разбит бакпулвер да шупне.
Накрая добавяме царевично брашно. Разбърква се с вилица и с пасатор се пасира на гладка смес.
В малка правоъгълна форма за кекс върху хартия за печене сипваме сместа.
Печем соления кекс в загрята фурна 180°C около 30-40 минути до суха клечка.
Изважда се хлябът, изчакваме малко да се охлади и се нарязва.
Хапваме хляба с червена леща по всяко време - толкова е вкусен и здравословен!
Виж също как се готви червена леща и какви подправки се слагат на червена леща.
Коментари