Начин на приготвяне
Запечатайте надениците в загрят тиган от всички.
Добавете в тигана нарязаната на кубчета глава целина, сините сливи, морковите, праза. Смачкайте и добавете 2-3 скилидки чесън, наразяния ситно лук, полейте с олио и изпечете във фурната за 15-20 минути на 180° C.
За соса
След като продуктите в съда са готови, извадете надениците. Сипете ром при вече каремелизираните зеленчуци и разбъркайте. След като алкохолът се изпари, добавете телешкия бульон и изчакайте всичко да се сгъсти.
За пюрето
Добавете към сварените картофи зехтин, щипка сол и намачкайте. След това овкусете и със ситно нарязана мащерка.
Сервирайте надениците с картофеното пюре и соса от каремелизираните зеленчуци.