Начин на приготвяне
В тенджера налейте вода и оставете за заври. През това време обелете и нарежете картофите, измийте ги добре и ги пуснете във врящата вода, посолете на вкус и варите до омекване на картофите около 25 минути.
Прецедете картофите, поставете ги в купа и с помощта на ръчна преса намачкайте картофите. Към тях поетапно добавяйте маслото, нарязано на парчета (действате бързо и енергично, за да използвате топлината на картофите), бъркате до пълното му разтопяване.
Следва млякото, то трябва да е горещо. С миксер разбивайте картофеното пюре, наливайки на струя горещото мляко до гладка и пухкава смес.
Добавете жълтъка, но само ако сте сигурни, че е от прясно яйце, а ако е нужно, добавете още сол и разбийте до еднородна смес.
Така разбитото картофено пюре с миксер става идеално и много пухкаво. Сервирайте готовото картофено пюре към печени меса и риба.
Вижте също как да си направите перфектната картофена крем супа или любимото пюре от сладки картофи.
Коментари
Стана любимо в моето семейство.
Благодаря за чудесната рецепта