Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани кисели краставички в буркани

Мариновани кисели краставички в буркани

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Мариновани кисели краставички в буркани
Снимка: Храна за Душата
1 / 2с Видео
26/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
"Не се знае колко ще бъде дълга зимата, затова пригответе повечко хрупкави кисели краставички"

Необходими Продукти

  • корнишони - 1 кг
  • целина - 1 глава
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • копър - 1 - 2 бр. (цвят)
  • чесън - 1 глава
  • оцет - 100 мл
  • захар - 2 с.л.
  • мед - 50 мл
  • бахар - 10 г (зърна)
  • черен пипер - 10 г (зърна)
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За маринатата налейте в съд оцета, 2 с.л. захар, 2 с.л. мед и 300 мл вода. Оставете сместа да кипне.

Нарежете морковите и целината.

Почистете корнишоните от дръжките и започнете да редите зеленчуците в подходящи буркани.

Добавете към тях зърната бахар, черен пипер, скилидките чесън и цвета от копър.

Залейте с вече готовата марината до ръба на винта на буркана.

Затворете и стерилизирайте бурканите във вряща вода за 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: