Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювечета»Гювечета с мариновани гъби и кисели краставички

Гювечета с мариновани гъби и кисели краставички

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Гювечета с мариновани гъби и кисели краставички
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
22/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Гювечета с мариновани гъби и кисели краставички сервирайте с любимо питие и се насладете на всяка хапка."

Необходими Продукти

  • свински врат - 4 бр. пържоли
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 4 бр.
  • кисели краставички - 4 бр.
  • гъби гъби - 12 бр. цели
  • доматено пюре - 500 мл
  • подправка бахарат - 1/2 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските вратни пържоли се измиват много добре.

Нарязват се на хапки и слагат в тава.

Заливат се с малко вода.

Пекат се 30 мин. на 200 градуса на вентилатор, като периодично се разбъркват.

Лукът се почиства, измива и нарязва на полумесеци.

Морковите се обелват, измиват и нарязват на кръгчета.

Киселите краставички се нарязват на кръгчета.

Лукът и морковите се запържват в олио в уог - тиган на средна степен по златист цвят на лука.

След като се запържат, се прибавя доматеното пюре и киселите краставички.

Сосът се пържи се още 5 мин. и се сваля от котлона.

Прибавя се подправката Бахарат и се разбърква много добре.

Във всяко отделно гювече се слагат запечените хапки.

Отгоре се прибавят гъбите по 3 бр. в гювече

Залива се със соса и най-отгоре се слага яйце.

Печем свинското със зеленчуци под капак 20 мин. на 200 градуса на вентилатор, фурната се изключва, оставят 10 мин. във фурната, след което се изваждат гювечетата с мариновани гъби и кисели краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: