Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновани кисели краставички в буркани

Мариновани кисели краставички в буркани

тинтин
Новак
36821
Мариновани кисели краставички в буркани1 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
17 мин.
Порции
1
"Любимите ни мариновани кисели краставички, които можем за похапваме целогодишно!"

Необходими Продукти

  • краставички - 0.5 кг.
  • лук - 3 - 4 колелца
  • дафинов лист - 1/2 - 1 бр.
  • копър - 1 - 2 клонки
  • чесън - 2 скилидки
  • бахар - 3 зърна
  • черен пипер - 6 зърна
  • синап - 1 щипка
  • сол - 2 ч л.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 70мл. /1к.ч./ - 6%
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за 1 буркан. За повече буркани увеличете дозите по броя на бурканите.

На дъното на всеки буркан слагаме от всички подправки. Пълним буркана плътно с краставички.

За два буркана трябват около 1 кг краставички. Доливат се с вода. Затваряме с капачки.

Стерилизираме киселите краставички за 1-2 минути, като заврат, ги вадим.

Опитай и другите ни рецепти за кисели краставички като тези слънчеви краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
516
49
34
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сготвени по тази рецепта бомбардираха))
20.08.2023 13:39
Анонимен
Анонимен
това не са кисели, а мариновани краставички, киселите се правят само със сол, като зелето
11.10.2021 16:43
7
Аника Войт
Аника Войт
И ние ги приготвяме по тази рецепта. Препоръчвам я с две ръце.
17.01.2020 11:20
4
2
Анонимен
Анонимен
И аз така ги правя
10.08.2019 20:34
3
1
Яница Николова
Яница Николова
Супер!
21.07.2018 00:12
2
1
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Идеалната салата за ракийка в зимното време :)))
06.02.2016 18:53
4
3
Къдрокоска
Къдрокоска
Киселите краставички се смесват с чери-домати в съотношение 1към2... Лапайте без притеснение.
12.10.2014 07:34
7
АЛБЕНА
АЛБЕНА
Продуктите много хубаво, че са за един буркан, обаче никъде не видях за буркан от колко грама става въпрос !? Защото има голяма разлика от буркан 800 гр. и буркан 670 гр.
10.09.2014 03:41
12
4
Петър
Петър
Киселите краставички се правят като зелето, в бидон и се претакат.
Никакъв аспирин или там разни тъпи рецепти. Правя ги всяка година и са превъзходни.
29.08.2014 12:32
17
5
1
Покажи всички подкоментари
Дора
Дора
оле много сте тъпи тъй не видях една рецепта за кисели краставички а само за мариновани..........
24.08.2014 17:26
11
11
2
Покажи всички подкоментари
Румяна
Румяна
Това не са кисели краставички, а стерилизирани.Има голяма разлика.
12.09.2012 19:15
9
2
Любо
Любо
Опитайте да стерилизирате във фурната на печката. Например - печка Раховец побира 9 буркана.
След като се загреят - вадите и затваряте с капачките. Обръщате с капачките надолу върху кърпа. Получава се. Трябва да налучкате времето за загряване във фурната.
Ако вкарате буркана с капачката - ще изгори гуменото уплътнение.
Това, което написах не е за хора, които са невнимателни. Бурканите при изваждане са горещи.
29.08.2012 20:02
7
2
В.Левунлиева
В.Левунлиева
За какво става въпрос в тази рецепта? За кисели краставички или за "стерилизирани"???
29.08.2012 12:06
6
1
даниела паньова
даниела паньова
аз ги правя стерилизирани но с 2с л захар и 1 с л сол и стават чудесни а на Силвия-на буркан се слагат по 2 асперина
20.03.2012 18:28
2
сна
сна
Затворените буркани с краставички се слагат обърнати с капачката в тава с вода на котлона. Вари се до пожълтяването на краставичките, които са близо до капачките / около една минута от завирането/ Така, краставичките остават хрупкави, не се развалят и не променят вкуса си от завирането. На дъното на тавата може да сложите кърпа, да не прегорят капачките.
19.10.2011 10:15
2
3
Диана
Диана
Ами когато ги "заварят" няма да са кисели, а стерилизирани! Вкусът е съвсем друг.
13.10.2011 13:36
5
тин
тин
Най-добре е да ги заварите.
13.09.2011 17:01
1
Силвия
Силвия
Аз искам да попитам някой знае ли защо помътнява течността на киселите краставички 3 часа след като съм ги направила ? Аз им слагам по един аспирин и не ги варя.
12.09.2011 23:00
2
Покажи всички подкоментари