Пърженица с печени чушки и кайма

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
553
5
2357
7
25/09/2018
"Да добавим ли към рецептата и топъл селски хляб с хрупкава коричка "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 518
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • печени чушки - 5 - 6 бр.
  • лук - 2 глави
  • телешка кайма - 500 г
  • доматен сок - 250 мл
  • яйца - 3 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
  • HOSSO
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на кубчета, а печените чушки - на тънки ивици.

В тиган с малко олио поставяме лука и запържваме, като към него добавяме и каймата.

Пържим под капак на умерен огън.

Добавяме доматеното пюре и червения пипер.

Запържваме за кратко при непрекъснато бъркане, за да не прегори червеният пипер.

Към сместа поставяме и печените чушки. Сипваме доматения сок, пържим, докато поизври.

Накрая прибавяме и яйцата и запържваме до готовност.

Накрая добавяме солта и черния пипер.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#215390
Благодаря за рецептата ще я пробвам
1
0