Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Пърженица с месо и чушки

Пърженица с месо и чушки

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573372931591
Пърженица с месо и чушки
Снимка: Кирил Михайлов
1 / 2
03/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Какво ще кажете да добавим към любимия миш-маш и малко свинско месо?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • чушки - 6 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и чесъна в ги запържваме в тиган със зехтин. Нарязваме месото на дребни парчета и го пържим под капак на умерена температура.

След като добре се запържи месото, прибавяме доматеното пюре и нарязаните на дребно чушки. По желание може да прибавим и една люта чушка.

След като поизври доматеното пюре и омекнат чушките, прибавяме черен пипер и сол на вкус.

Накрая слагаме и яйцата, като непрекъснато бъркаме миш маша и запържваме до готовност.

Пърженицата с чушки и месо се сервира топла, като може да я поръсите с нарязан на дребно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: