Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Леща със запечени свински ребра

Леща със запечени свински ребра

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Леща със запечени свински ребра
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Обичаме леща, но някак със свински ребра ни е най-любима"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 500 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • леща - 300 г
  • лук - 1 глава голяма
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • дафинови листа - 2 бр.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте ребърцата на малки парчета, поръсете ги с малко олио, черен пипер и сол на вкус. Поставете ги в тавичка, покрийте ги с алуминиево фолио.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност, като през последните 10 минути премахвате фолиото и печете до загар.

През това време сварете лещата с малко олио, дафиновите листа, зеленчуковата подправка и нарязаните на ситно лук и чесън до готовност.

Накрая добавете червения пипер, доматеното пюре и готовите запечени ребърца, след като заври, премахнете от огъня и поръсете с мащерката.

Затворете капака на тенджерата за 10 минути, за да се задуши и поеме аромата на мащерка.

Много вкусно и ароматно ястие за студените зимни дни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: