Сандвич с телешко и медена горчица

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
898
03/10/2018
"За нас сандвичът не е просто сандвич - той е вкусна вселена, в която се потапяме с удоволствие "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо572
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Пригответе доматеното чътни, като първо нарежете червения лук на кубчета. Задушете лука в 2 с.л. зехтин. Добавете настърган корена от джинджифил. Разполовете чери доматите и ги сложете в тигана.

Прибавете 1 ч.л. захар, 50 мл ябълков оцет и щипка сол и оставете сместа да се редуцира. Завършете доматеното чътни с едър лют червен пипер.

Почистете телешкото бонфиле от ципите. Овкусете със сол и черен пипер. Запечатайте филето в силно нагорещен тиган. Нарежете пълнозърнестия хляб на филийки и ги сложете в тигана при телешкото, за да се запекат и овкусят от соковете на месото.

За соса смесете в купа равни количества мед и горчица. Добавете на тънка струя зехтин при непрестанно бъркане до получаване на гладка и хомогенна консистенция. Добавете сока от половин лимон и посолете.

Нарежете изпеченото бонфиле на слайсове и подредете сандвича, като първо намажете запечените филийки с медената горчица, отгоре подредите слайсовете телешко и завършите с доматено чътни и прясна рукола.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Станислава Вълкова
Добра рецепта.
1
0