Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Плевенска Шкембе Чорба

Плевенска Шкембе Чорба

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Плевенска Шкембе Чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3
"И точно когато си мислите, че знаете всички рецепти за шкембе, ние ви изненадваме с поредното вкусно предложение"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - около 1 кг 500 /г сварено/
  • свинска мас - 50 г
  • брашно - 50 г
  • яйца - 2 бр. /100 г/
  • кисело мляко - 400 г
  • чесън - 50 г
  • оцет - 70 мл
  • червен пипер - 10 г
  • черен пипер - 1 г
  • люти пиперки - 50 г
  • сол - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете вече изчистеното телешко шкембе, извадете го и го нарежете на ситни парченца.

Застройте бульона от варенето с разбитите кисело мляко и яйца, като темперирате внимателно първо.

Добавете подправките и след това запърженото леко в маста брашно, което сте оцветили с червен пипер. Добавете нарязаното шкембе.

Плевенската Шкембе Чорба се поднася с овкусен с пасирания чесън оцет и стрити люти чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: