Начин на приготвяне
Смелете в блендер почистените и измити целина, морков, чесън и лук.
Загрейте зехтина в тенджера на умерен огън и задушете зеленчуците за 5 минути. Сипете брашното и го запържете за 1-2 минути, като бъркате непрекъснато.
Наситнете гъбите на малки парченца.
Смесете двата вида мляко и добавете щипка сол. Прибавете ги в тенджерата и разбъркайте добре, за да не се образуват бучици. Налейте около 500 мл топла вода.
Когато супата заври, добавете кубчето бульон, нарязаните гъби и мащерката.
Варете гъбената супа 20-тина минути и добавете мслото.
Овкусете с още черен пипер и сол. Прибавете фидето и варете супата до готовност.
Гъбената супа с фиде и мляко е много вкусна.
Коментари