Поширана Сьомга в сос Холандез

30/09/2018
"Класическа рецепта за сьомга - поне веднъж в живота си трябва да я опитате по този начин "
Приготвяне10 мин.
Готвене17 мин.
Общо27 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 943
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • сьомга - 450 г (2 бр. котлети)
  • рибен бульон - 1 л
  • За сос Холандез
  • масло - 200 г разтопено
  • жълтъци - 3 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте рибния бульон на силен огън и пуснете в него котлетите от сьомга. Намалете огъня до минимум и оставете да се пошират за от 7 до 10 минути, в зависимост от дебелината на котлетите.

Когато рибата е готова, оставете върху кухненска хартия, за да се отцеди хубаво от течността.

Пригответе сос Холандез, като поставите жълтъците на водна баня заедно с лимоновия сок, солта, пипера и около 30 мл. вода.

Разбивайте интензивно 2-3 минути до получаване на кремче и започнете да наливате на тънка струйка разтопеното масло, като продължавате да разбивате за още 3-4 минути.

Поднесете сьомгата залята с вкусния сос Холандез.

Забележка: Сосът трябва да се залее и поднесе веднага, защото бързо започва да се стяга и сгъстява.

Добър апетит!

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар