Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Селски курабии с мармалад и орехи

Селски курабии с мармалад и орехи

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Селски курабии с мармалад и орехи
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.

Необходими Продукти

  • Тесто
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • брашно - за меко тесто
  • Пълнеж
  • мармалад - по избор
  • орехи - цели ядки
  • Още
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото яйцата и захарта се разбиват, прибавя се киселото мляко и бакпулверът, олиото.

В купа се пресява брашното и се прави кладенче. Яйчената смес се сипва при брашното. Меси се меко, нелепнещо тесто.

После се разточва и нарязва на триъгълници или други форми по желание.

Слага се по 1 с.л. от мармалада, орехова ядка и се навива.

Нареждат се в намазнена тавичка.

Пекат се в загрята фурна около 180-190 градуса до златист цвят.

По желание курабийките се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: