Картофени кюфтета с броколи и лук

30/09/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо326
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • картофи - 4 бр
  • броколи - 3 розички
  • лук - 1 малка глава
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр
  • царевично брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се картофи в подсолена вода, докато омекнат, като към края прибавяме и розичките от броколите да се бланшират за 3-5 минути.

Отцеждат се добре и с вилица се намачкват. Добавя се ситно нарязан лук, сол, черен пипер, чубрица и яйцето.

Омесва се каймата и оформяме картофените кюфтета. Овалват се в царевично брашно, изтупват се леко и пържим в загрято олио до златисто.

Сервираме с туршия или салата.

Лесно и вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар