Начин на приготвяне
В тенджера с кипяща вода се пускат измитите картофи. Варят се до готовност /около 30 минути/. Изваждат се от водата и се оставят да изстинат.
В горещата вода се пускат китките броколи и нарязаните морковчета за 10 минути.
Лукът и чесънът се настъргват.
Картофите се обелват и намачкват с ръце, добавят се сварените броколи и моркови. Всичко се омесва. Добавя се лукът и чесънът, сол и джоджен.
В отделни съдове се приготвят яйцата, които се разбиват с малко сол и брашното, смесено с галетата.
Подготвя се съд за пържене с повече олио. Загрява се.
От зеленчуковата смес за картофените кюфтета се гребва със супена лъжица и се оформят кюфтенца с форма на морковчета.
Потапят се в яйцата и после в брашняната смес. Пържат се по 3 минути от двете страни.
Изваждат се, без да се захлупват.
С дървено шишче се пробиват дупчици в картофените кюфтета и се оформят зелените части на морковчетата от стръкчета магданоз.
Картофените кюфтета с броколи и моркови се гарнират с кисело мляко.