Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени Кюфтета»Картофени кюфтета с броколи и моркови

Картофени кюфтета с броколи и моркови

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54278138153
Картофени кюфтета с броколи и моркови
Снимка: Потребител#240543
1 / 3
25/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Картофени кюфтенца с броколи и моркови - рецептата е тук"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • броколи - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • джоджен
  • сол
  • лук - 1 гл.
  • чесън - 2 ск.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • магданоз - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с кипяща вода се пускат измитите картофи. Варят се до готовност /около 30 минути/. Изваждат се от водата и се оставят да изстинат.

В горещата вода се пускат китките броколи и нарязаните морковчета за 10 минути.

Лукът и чесънът се настъргват.

Картофите се обелват и намачкват с ръце, добавят се сварените броколи и моркови. Всичко се омесва. Добавя се лукът и чесънът, сол и джоджен.

В отделни съдове се приготвят яйцата, които се разбиват с малко сол и брашното, смесено с галетата.

Подготвя се съд за пържене с повече олио. Загрява се.

От зеленчуковата смес за картофените кюфтета се гребва със супена лъжица и се оформят кюфтенца с форма на морковчета.

Потапят се в яйцата и после в брашняната смес. Пържат се по 3 минути от двете страни.

Изваждат се, без да се захлупват.

С дървено шишче се пробиват дупчици в картофените кюфтета и се оформят зелените части на морковчетата от стръкчета магданоз.

Картофените кюфтета с броколи и моркови се гарнират с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: