Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени Кюфтета»Картофени кюфтета с лук и сирене

Картофени кюфтета с лук и сирене

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Картофени кюфтета с лук и сирене
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
10/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
20
"Спретваме едни бързи картофени кюфтета с лук и сирене, за да докажем, че семплите ястия също обират овациите"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • лук - 2 глави
  • сирене - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • За овалване
  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги сварете в леко подсолена вода до готовност. При мен отне около 1 час.

Обелете ги и ги намачкайте веднага, за да получите пухкаво картофено пюре, в противен случай няма да се намачкат добре и ще останат на бучици. За да ги намачкате по-лесно, изсипете 3 с.л. олио.

След като сте намачкали картофите добре, минете през ситно ренде сиренето и двете глави лук, след което омесете хубаво с ръце.

Чукнете яйцата и продължете да месите на ръка, след което овкусете и със сол на вкус. Не съм дала точно количество, тъй като то ще бъде различно в зависимост от това колко е солено сиренето.

Оформете картофеното пюре на вкусни картофени кюфтенца. Ако залепва много на ръцете ви, използвайте малко брашно, след което ги овалвайте в разбитите предварително яйца.

Изпържете картофените кюфтета с лук и сирене в загрято олио, което да прикрие поне половината от тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: