Начин на приготвяне
Измийте картофите и ги сварете в леко подсолена вода до готовност. При мен отне около 1 час.
Обелете ги и ги намачкайте веднага, за да получите пухкаво картофено пюре, в противен случай няма да се намачкат добре и ще останат на бучици. За да ги намачкате по-лесно, изсипете 3 с.л. олио.
След като сте намачкали картофите добре, минете през ситно ренде сиренето и двете глави лук, след което омесете хубаво с ръце.
Чукнете яйцата и продължете да месите на ръка, след което овкусете и със сол на вкус. Не съм дала точно количество, тъй като то ще бъде различно в зависимост от това колко е солено сиренето.
Оформете картофеното пюре на вкусни картофени кюфтенца. Ако залепва много на ръцете ви, използвайте малко брашно, след което ги овалвайте в разбитите предварително яйца.
Изпържете картофените кюфтета с лук и сирене в загрято олио, което да прикрие поне половината от тях.